Автор Тема: Руководство Киевстара продолжило борьбу с восстановленным по суду работником  (Прочитано 3742 раз)

0 Пользователей и 1 Гость просматривают эту тему.

Оффлайн Сергей Горбачевский

  • Administrator
  • Знаменитый писатель
  • *****
  • Сообщений: 81916
  • Репутация: +321/-4
  • Пол: Мужской
  • Есть вопросы? Пишите в личку
    • Награды
Вот, что пишет у себя в Фейсбуке Михаил Яценко, он же организатор профсоюза в Киевстар:

Верховний Суд виніс ухвалу не на користь Київстар. Мрія звільнити мене не залишає керівництво Компанії.

Як бути і як діяти я не розумію. Своїми діями керівництво Київстар підтверджує, що чекати від них можна будь-чого.
В березні цього року я вийшов на роботу за рішенням суду. Суд визнав моє скорочення в 2014 році незаконним. Потім були тривалі судові баталії, виконавча служба, арешт майна, кримінальна справа, але все одно прийшлось змиритись з тим, що навіть така імперія, як Київстар може програти суд звичайному працівнику. Хронологія подій: https://www.facebook.com/mihayats/posts/1862312324028873

В минулому 2014 році майже 50% штату компанії лишились роботи. В цьому ж році прийшла нова команда на чолі з новим президентом компанії, і як завжди буває, все стало по новому. Якщо окремо розглянути кожен випадок, коли працівник залишає компанію (звичайно, коли його в цьому умовляють), то сміливо можна стверджувати, що в 99% випадків це робиться незаконно.

Саме це я і намагався довести на своєму прикладі. Боятись зустрічі в судах з Київстаром тільки тому що це Київстар, теж не варто. Так, це велика компанія, це ціла імперія з коштами, зв’язками та впливом, але все це можна не враховувати, тому що в судах Київстар без грошей нічого не вартий.

Мене цікавило, а що буде коли суд поставить крапку? Що буде, коли вийду на роботу, яке буде ставлення, чи буде тиск? Але позаду вже п’ять місяців роботи в Київстарі. Весь цей час я мовчав, чекав, мирився з деякими «моментами», але все одно зрозуміло, що весь цей час Компанія не припиняє мріяти мене «вижити».

Насамперед все доволі просто. Я розумію, що працівник, який потрапив на роботу в такий спосіб як я, не є «приємністю» для компанії, але вважаю, що є декілька варіантів вирішення цього питання:
1. Змиритись, поставити крапку, почати з нової сторінки.
2. Створити умови, щоб я звільнився сам;
3. Звільнити в рамках закону (скорочення штату та таке інше);
4. Домовитись (як кажуть в народі «згода сторін»).

В перший день виходу на роботу я отримав наказ про звільнення через те, що відмовився від зміни умов праці.
Це, так би мовити, було замість «доброго дня». Тобто в хід пішов варіант 3. Звичайно, що варіант був з самого початку безнадійний, тому наказ згодом скасували, сценаристів по голові не погладили (сподіваюсь).

Настав план реалізації варіанта 2. Безглузді завдання, тотальний контроль, вимоги виконання того, що не передбачено посадовою інструкцією. Але сценарист теж зробив прорахунок і варіант виявився безнадійним.

Пішов в хід варіант 1. В травні, Peter Chernyshov внутрішньому сайті компанії зробив заяву, що так, була справа, але працюй Михайло, а ми будемо дивитись. Після цього звернення потроху почали налагоджуватись робочі відносини. Зі скрипом, але почали. Наче все, нібито крапка, робочий варіант. Але ні, це був просто варіант, щоб дати сценаристам час видумати щось нове.

Не піднімаючи зайвого галасу, Київстар вирішив звернутись до Верховного Суду України з надією скасувати рішення суду, за яким я вийшов на роботу. Але знову прорахунок, заяву суд відхилив, немає підстав для розгляду. І все, в судах крапка. Це остання інстанція в Україні. Перечитуючи ухвалу суду виникає питання: «а чого взагалі Ви туди поперлись?». Ви лише підкреслили те, що без «абонентної плати» Київстар в судах повний нуль. Ухвалу Верховного Суду України додаю: Просмотр ссылок доступен только зарегистрированным пользователям

Що далі? Який варіант запропонує сценарист? Те що щось придумає – сумнівів не маю. Але що?

Вчора, зустрічаючись з поважними керівниками в Києві, побачив, що компанія готова до будь-якого кроку, аби звільнити мене. І Ваша заява Peter Chernyshov про те, що «працюй Михайло», нічого не варта. Ви кажете одне, а Ваш сценарист робить інше.

Тому відверто заявляю, брудні і огидні сценарії будемо гасити на самому початку, нагадуючи про те, що Ви керуєте компанією з ім’ям, а не «точкою» яка продає стартові пакети. І всі Ваші вчинки (компанії) повинні відповідати рівню самого її ім’я.

А щоб трохи відволікти Вашого сценариста від продумування нових сценаріїв, чекайте дві претензії. Як того вимагає трудовий договір, спробую вирішити питання в досудовому порядку.

- Одна претензія з приводу розміру заробітної плати;
- Друга з приводу виплати річної премії.

На брудні схеми буду відповідати брудними вчинками. На мій погляд, все справедливо.

Фейсбук
Здесь могла бы ваша реклама